Behandeling en onderhoud

behandeling en onderhoud van parket

Houten vloeren / parketvloeren

Woodtex heeft een uitgebreid aanbod aan behandelingsproducten voor uw houten vloer: parketvernis, parketolie, hardwax, boenwas. Meest gebruikt zijn olie en vernis. Hieronder vergelijken we olie en vernis. Daaronder komt kort hardwax en boenwas ter sprake. Tenslotte volgt een lijstje van onze parketschuurmachines. 

Olie of vernis ?

Vernis : voor- en nadelen van vernis

Een verniste parket wordt beschermd door meerdere (minstens 3) lagen kunsthars. Dit is initieel wellicht de beste bescherming : weinig stoffen kunnen door een vernislaag dringen; de parket kan gereinigd worden met een allesreiniger. Na verloop van jaren ontstaat er schade aan vernis en parket - op bepaalde plaatsen gaat de vernis doorgesleten raken. Op die plaatsen wordt het hout grijs. Plaatselijk bijwerken van vernis is moeilijk. Gewoonlijk wordt de parket dan volledig geschuurd en opnieuw behandeld. Parketvernis wordt meestal aangeboden mat of satijnglans.       * Ons aanbod : V33, Trae-lyx, Devo-natural (uit te werken)

Olie : voor- en nadelen van olie

Parketolie wordt min of meer in één sessie aangebracht. Dit gebeurt best met een machine van het type 'Woodboy'. Vervolgens wordt een geoliede vloer ook regelmatig gezeept met een natuurzeep. Deze zeep reinigt niet alleen, maar vormt ook een beschermende laag. Bovendien kan de zeep ook gebruikt worden om de kleur van de vloer een beetje bij te sturen, bijvoorbeeld met een witte zeep op een vergeelde vloer.

Een geoliede vloer kan plaatselijk bijgewerkt worden met onderhoudsolie; de nieuwe olie gaat immers goed samen met de oude olie. Zo'n onderhoudsbehandeling gebeurt best regelmatig, bijvoorbeeld één keer per jaar.    * Ons aanbod : Woca, Devo-Natural (uit te werken)

 

Hardwax

Voor- en nadelen van hardwax

   Hardwax zit een beetje tussen vernis, olie en boenwas in. Het vormt een redelijk harde waslaag, die meerdere jaren goed blijft. Hardwax vormt een stevigere beschermlaag dan een olie. Bij een geoliede vloer is het regelmatig zepen noodzakelijk voor een goede bescherming; bij hardwax is een zeep enkel nodig om te poetsen. Hardwax is minder slijtvast dan parketvernis. Maar, anders dan een vernis, is een hardwax wel gemakkelijk hernieuwbaar - u kan op een oude, magere hardwax een nieuwe laag aanbrengen.    * Ons aanbod : Osmo, Woca, DevoNatural. 

 

Parketschuurmachines

Woodtex verhuurt parketschuurmachines (kijk bij 'diensten')

  • Woodmaster: een zware bandschuurmachine voor het egaliseren van de vloer
  • Sideboy : om de zijkanten van de vloer te schuren, onder de radiator
  • Woodboy : een schijfschuurmachine om fijn te schuren en om te olieen
 Aandacht:U wilt uw geliefkoosd dessin eens "in hét echt" zien en voelen? U kiest liever niet op het scherm, maar gewoon thuis in uw huiskamer? Terecht. Daarom is er de Lamett Dream Box!: 

Krijg gratis stalen toegestuurd van Lamett!

 Aandacht:U wilt uw geliefkoosd dessin eens "in hét echt" zien en voelen? U kiest liever niet op het scherm, maar gewoon thuis in uw huiskamer? Terecht. Daarom is er de Lamett Dream Box!: 

Krijg gratis stalen toegestuurd van Lamett!

WOODPROF

Bezoek ook WOODPROF.

Woodprof is de houthandel voor professionelen.
Zelfstandigen worden hier snel bediend en dit aan de beste prijzen.

AMERHOUT

Bezoek ook Amerhout.

Amerhout is de speciaalzaak voor alle houttoepassingen voor woningen en tuin.

In deze winkel neemt men rustig de tijd om u te adviseren en is er een professionele plaatsingsdienst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wij versturen nieuwsbrieven om je op de hoogte te houden omtrend onze nieuwe producten en diensten.

Onze nieuwsbrieflezers worden beloond met unieke acties.

Schrijf je hier in.

Volg ons via Facebook.

Uiteraard ook unieke acties voor onze Facebook fans.

Bezoek hier onze fanpagina

Like onze fanpagina en u zal met regelmaat kortingsbonnen zien passeren


© 2018 Woodtex - All rights reserved - Development by First Things