Plaatmateriaal - Groot aanbod - Ook niet standaardmaten

Plaatmateriaal - Woodtex

Bij Woodtex vindt u alles voor uw bouw- en verbouwplannen, ook plaatmaterialen. 
U kan kiezen uit verschillende soorten materiaal en dito afmetingen. Door dat groot aanbod en die overvloedige stock kunnen we sterk concurreren op vlak van prijszetting. Win-win! 

Voordelen plaatmateriaal

Allereerst is plaatmateriaal een duurzamere oplosing, want ook de minderwaardige stukken van de boom worden gebruikt. Daarnaast kan plaatmateriaal door de samenstelling in sommige richtingen sterker zijn dan massief hout van dezelfde afmetingen en gewicht. Ook hebt u meer flexibiliteit inzake afmetingen en dikte. Plaatmateriaal leent zich tot slot uitstekend voor toepassing in veel verschillende soorten bouwprojecten, zowel binnen als buiten. Ook prijsgewijs is dit een interessante productkeuze. 

Soorten plaatmateriaal

Alle bestaande en gekende plaatmaterialen kan u bij ons vinden.

Plaatmateriaal bij Woodtex

Woodtex belooft een ruime voorraad van alle standaardmaten aanwezig in de winkel. In combinatie met voordelige prijzen maakt deze service van onze "Plaatmaterialen" een gegeerde afdeling, met afname tot ver buiten de regio.
Vind meer informatie op deze pagina. Hebt u een vraag? Stel ze aan een van onze aanwezige medewerkers, zij helpen u met passie en plezier verder. 

 

Soorten plaatmateriaal.

Multiplex - plaatmateriaal - woodtex

Multiplex / houten platen met fineer

Multiplex is het meest courante plaatmateriaal. Opgebouwd uit een oneven aantal dunne lagen die kruiselings op elkaar zijn gelijmd, geeft de constructie een houten plaat die veel beter vlak blijft dan houten planken. Ook is dit type plaatmateriaal minder onderhevig aan schade door ingeslagen spijkers of scheuren. Een goede keuze voor verbouwingswerken zoals ondervloeren en dakbedekkingen. 

Woodtex heeft een enorm groot aanbod formaten, zowel standaard als niet-standaard afmetingen.

Lees hier meer...

betonplex

Betonplex

Betonplex is multiplex waarop een gladde en waterwerende laag is aangebracht, een zogenaamde epoxy-coating. Het resultaat is een glad en waterbestendig oppervlak dat prima dienst doet in buitenconstructies. Denk maar aan en dierenhok, speeltuin of opslagplaats. De extra laag zorgt er ook voor dat de plaat meer gewicht kan dragen. Handig bijvoorbeeld als bodem in uw aanhangwagen.  

Bij Woodtex vindt u een groot aanbod aan sterke prijzen.

Lees hier meer...

mdf platen

MDF

MDF is de afkorting voor Mediocre Density Fibreboard. De beetje MDF-plaat bestaat uit minstens 3 lagen, met een kern van grovere houtvezels. In onze winkel hebt u een groot overzicht waaruit u kan kiezen. Hebben we de afmeting niet staan in onze showroom? Vraag dan zeker na bij een van onze medewerkers. Ons magazijn herbergt heel veel niet-standaard formaten. De kans is groot dat wat u zoekt, daar tussenstaat en onmiddellijk mee naar huis kan nemen.

MDF is goed bewerkbaar, standvastig (zet niet uit of krimpt niet in) en kent een grote buigsterkte. Schroeven en spijkers aanbrengen gaat vlot en de slijtvastheid ligt hoog. Door de vezelstructuur is ook splijten geen gevaar. 

Een solide keuze voor toepassingen zoals trapleuningen, deuren, kasten, laminaatparket, plafond- en wanddecoratie, plinten, ...

Lees meer...

OSB - Woodtex

OSB

OSB staat voor 'Oriented Strand Board', wat een soort houtplaat is die bestaat uit verschillende lagen houtschilfers van een vooraf bepaalde vorm en dikte. De lagen onderling zijn door een bindmiddel verbonden. Het resultaat is een plaat met absorberende kwaliteiten, ideaal voor geluid te weren in bijvoorbeeld een ondervloer. Ook voor andere constructies is dit type plaat een betrouwbare partner. 

Lees hier meer...

 

Spaanplaat

Spaanplaten worden gemaakt uit zaagsel, kleine stukjes (spaanders) hout en een bindmiddel, meestal een kunsthars. Het resultaat is een lichte plank, prima geschikt voor het maken van meubels. 

Lees hier meer...

Eiken fineer

Finee is een dun laagje hout dat op de materiaalplaat wordt bevestigd. Zo oogt het geheel authentiek, quasi niet te onderscheiden van massief hout. 

  • Op mdf, 244 x 122 cm, 17 mm dik
  • Op multiplex berk, 213 x 122, 18 mm dik

 

 

 

Meubelplaat - Woodtex

Meubelplaat, melamine

Gelamineerde meubelplaten (met melaminehars) in verschillende kleuren, direct leverbaar uit voorraad! 

Lees hier meer...

 

Werkbladen Duropal & Vanca

Sommige werkbladen vragen extra stevigheid en bescherming tegen eventuele schade. Dan kiest u beter voor Duropal of Vanca werkbladen.

Duropal: opgebouwd uit verschillende papierlagen die gehecht zijn door middel van thermohardende kunsthars. Onder hoge temperatuur en hoge druk wordt het geheel uitgehard. Het resultaat is een super sterk en egaal oppervlak. Daarna krijgt de toplaag een laag transparante melaminehars, wat het geheel krasbestendig maakt.

Vanca: decoratief plaatmateriaal voor interieur en exterieur. 

Groot aanbod in onze winkel!

Lees hier meer...

Massief houten platen / werkbladen

   Woodtex heeft massief houten werkbladen, samengesteld uit lamellen : bamboe, eik, beuk, rubberwood, grenen en meranti. De maten vindt u hier

Volkern platen / kunststof platen

Volkernplaten zijn weersbestendig en stevig, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor buitentoepassingen. Denk aan windveren en geveltoppen. De waterbestendigheid maakt dit type ook populair voor verbouwingen in de badkamer.

In voorraad :

  • Trespa wit
  • Vikures wit
  • Vikures antraciet

 

2 blokplaten op elkaar

Blokplaten 

Een blokplaat is een stabiele, lichte plaat met uitstekende bewerkbaarheid. De kern is opgebouwd uit massief hout, de buitenlagen zijn MDF of HDF. De plaat is ideaal geschikt voor toepassingen als schuifdeuren, binnendeuren buiten standaardformaat, grote tafelbladen...

Lees hier meer ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wij versturen nieuwsbrieven om je op de hoogte te houden omtrent onze nieuwe producten en diensten.

Onze nieuwsbrieflezers worden beloond met unieke acties.

Schrijf je hier in.

Zorgeloze leveringen aan huis

Vanaf heden kunnen wij uw goederen veilig leveren.

Bekijk hier meer.

U kiest en betaalt hier in de winkel en wij brengen het naar uw huis of plaats van bestemming toe.


© 2023 Woodtex - All rights reserved - Development by First Things